Président Saint Paulin

Historien bag

Saint Paulin er en rund komælksost fra Frankrig. Osten har været fremstillet siden 1930, men udspringer af oste fremstillet af Trappist munkene i Bretagne meget længere tid tilbage. Saint Paulin var den første franske ost, der blev produceret af pasteuriseret mælk.

Udseende og smag

Saint Paulin har en orange blød overflade (vi anbefaler ikke at spise den). Smagen er meget karakteristisk, let syrlig og mild, med en nøddeagtig aroma. Konsistensen er cremet og dog skærefast, og meget velegnet til ostebordet sammen med frugt og en let vin.

Tips til anvendelse

Osten er meget velegnet til ostebordet sammen med frugt og en let vin. Også i madlavningen er den god, den smelter fint i en pastasauce eller kan anvendes til quiche og omelet.

Président Saint Paulin

Fakta:

  • Varenummer: 1607
  • Type: Gul ost
  • Mælk: Komælk
  • Land: Frankrig
  • Område: Loire-Atlantique
  • Lagring: 1-3 uger
  • Fedt i tørstof: 45+

Ingredienser:

Pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekulturer, skorpe: orange voks
(farvestof E160b, konservering smiddel E235).

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1262 kJ / 304 kcal
    Fedt: 24 g
    heraf mættede fedtsyrer: 17 g
    Kulhydrater: spor
    heraf sukkerarter: spor
    Protein: 22 g
    Salt: 1,4 g
Styrke 2
Cookie Settings