Galbani Gorgonzola Intenso DOP

Historien bag

Gorgonzola er en af de mest kendte oste i verden og dens historie går helt tilbage til år 878. Gorgonzola er beskyttet af konsortiet for Gorgonzola, som sikrer, at Gorgonzola ostene lever op til en ensartet, høj kvalitetsstandard. Derfor produceres Gorgonzola efter strenge regler, der blandt andet betyder, at osten kun produceres med mælk fra et bestemt område i Norditalien. Kun ved overholdelse af alle konsortiets krav, opnår en gorgonzola den eftertragtede DOP -nominering.

Udseende og smag

Galbanis Gorgonzola Intenso kendetegnet ved en ideel balance mellem den halvfaste og alligevel cremede konsistens og en fyldig, delikat smag af blåskimmel.

Tips til anvendelse

Med sin halvfaste og alligevel cremede konsistens er Galbanis Gorgonzola Intenso velegnet i salater og i varme retter, hvor man gerne vil opnå en pikant blåskimmelsmag. Osten er også særdeles velegnet i dressinger, i saucer eller serveret på et ostebord med akaciehonning, hindbær coulis eller friske/syltede p ærer.

Galbani Gorgonzola Intenso DOP

Fakta:

  • Varenummer: 2219
  • Type: Blåskimmel
  • Mælk: Komælk
  • Land: Italien
  • Område: Lombardiet
  • Lagring: 50 dage
  • Fedt i tørstof: 48+

Ingredienser:

Pasteuriseret komælk, salt (2,5%), blåskimmelkultur, osteløbe

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 1380 kJ / 330 kcal
    Fedt: 27,0g
    heraf mættede fedtsyrer: 19,1g
    Kulhydrater: 1,0g
    heraf sukkerarter: 1,0g
    Protein: 20,0g
    Salt: 2,6g
Styrke 3
Cookie Settings