Italiensk revet ost

Historien bag

Italienerne er kendt verden over for deres smagfulde og varierede køkken. Blandt ostene har Parmigiano Reggiano (den ægte parmesan) og Grana Padano en fremtrædende plads. Faktisk er det to forskellige ostetyper, selv om vi i Danmark ofte bruger begrebet "parmesan" i flæng om faste italienske oste.

Udseende og smag

Emilgrana er revet ost af blandt andet Parmigiano Reggiano og Grana Padano. Ostene rives og dehydreres derefter. Det giver osten en lidt anden smag end den hele ost, men også en betydelig længere holdbarhed.

Tips til anvendelse

”Parmesan” er uundværlig i enhver husholdning. Den er fortrinlig som tilbehør til pasta- og spaghettiretter eller på pizza.

 Italiensk revet ost

Fakta:

  • Varenummer: 2732
  • Type: Gul ost
  • Mælk: Komælk
  • Land: Italien
  • Område: Lombardiet
  • Fedt i tørstof: 32

Ingredienser:

Fastost af raa maelk og pasteuriseret mælk

Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi: 2155 kJ / 518 kcal
    Fedt: 37g
    heraf mætede fedtsyre: 25,6g
    Kulhydrater: 3 g
    heraf sukkerarter<0,1g
    Protein: 43g
    Salt: 2,7 g
Styrke 3
Cookie Settings