Valnøddekage med mascarponecreme

Tilberedning

Kom smør, farin, sirup, appelsinsaft og appelsinskal i en gryde, og opvarm det, til smørret er smeltet. Sigt mel og bagepulver i en skål, og rør det med smørret. Tilsæt helæg, rør dejen glat, og tilsæt de finthakkede valnødder. Fyld dejen i en smurt springform, og bag kagen ved 180° i ca. 45 min.

Mascarponecreme: Rør mascarponen lind med mælk, flormelis og revet appelsinskal.

Syltede solbær: Kom solbær, sukker og den flækkede vanillestang i en gryde, og kog det, til det får marmeladeagtig konsistens, ca. 20 min.
Afkøl kagen, og smør den med mascarponecreme. Server med de syltede solbær.

Ingredienser

(1 kage - 10-12 personer)
250 g smør
100 g brun farin
1 dl sirup
4 spsk appelsinsaft
1½ tsk økologisk appelsinskal, revet
250 g mel
1½ tsk bagepulver
110 g helæg (2 æg)
150 g valnødder, finthakkede
Lidt smør, til formen
Mascarponecreme:
125 g mascarpone
½ dl mælk
2½ spsk flormelis
½ tsk økologisk appelsinskal, revet

Syltede solbær:
250 g solbær
150 g sukker
1 stang vanille

Rettens oste

Cookie Settings