Tomatsalat med mozzarella og bresaola

Tilberedning

Vask tomaterne grundigt og skær dem på tværs i cirka
1 cm tykke skiver. Skær mozzarellaen i tilsvarende 1 cm
tykke skiver. Anret på et fad skiftevis en skive mozzarella,
tomat og bresaola. Hæld olivenolien ud over ingredienserne
i en tynd stråle og med rund hånd. Drys salt, peber
og oregano ud over fadet. Hak den friske basilikum i
grove strimler og fordel dem jævnt over ingredienserne
eller pynt med hele blade. Servér med ristet brød eller
bruschetta og en god hvidvin.

Bruschetta
Tomater, hakket hvidløg, balsamico, basilikum og olivenolie
blandes i en skål og smages til med salt og peber.
Brødet pensles med olivenolie og kommes i ovnen cirka
5-10 minutter ved 200°. Når det er godt sprødt og har fået
en smule farve, tages det ud og gnides med hvidløg.
Tomatblandingen hældes over, og bruschettaerne serveres.

Tip: Du kan også erstatte bresaola med en halv ansjos per
skive mozzarella. Drys til sidst 100 g kapers over salaten.

Ingredienser

(10 personer)
8 x 125 g eller 1 kg Galbani Mozzarella
1200 g store tomater – modne og saftige
1 dl ekstra jomfruolivenolie
500 g bresaola
2 spsk tørret eller et bundt frisk oregano
½ bundt friske blade basilikum
Salt og peber
Bruschetta
5 store håndfulde hakkede tomater
½ bundt friskhakket basilikum
4 spsk balsamico eddike
3 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, finthakket
Salt og peber
Ciabattabrød i skiver (10 skiver)
Ekstra olivenolie til at pensle på brødet
1 fed hvidløg til at gnide på brødet
Cookie Settings