Sprød salat af glaskål, radicchio, solbær og brie

Tilberedning

Rør rapsolie, eddike, honning, salt og peber sammen til en dressing, og vend glaskål og radicchio i dressingen. Anret salaten på et fad, og drys med de tørrede bær og skiver af brie på toppen. Servér som tilbehør eller som en selvstændig frokostsalat.

Tørrede solbær
Vend solbærrene med sukker, og spred dem ud på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir. Sæt bærrene i ovnen ved 60° varmluft, og varm dem i 1½-2 timer, indtil de er let tørrede, klistrede og sødlige.

Tip:
Brug fx et mandolinjern til at skære glaskålen i tynde skiver. Salaten er også god med knoldselleri eller majroe.

Bærrene kan holde sig i 20-30 dage i et glas i kolonialrummet eller 30-40 dage i køleskabet. På køl bliver de dog lidt hårde.

Ingredienser

(10 personer)
1 dl koldpresset rapsolie
3/4 dl æbleeddike
2 tsk. akaciehonning
Havsalt og friskkværnet peber
5 glaskål, meget tynde skiver
2 radicchio, mindre stykker blade
250 g Président Brie, tynde skiver

Tørrede solbær (se opskrift nedenfor eller køb dem færdige).

Tørrede solbær
100 g solbær
2 spsk. sukker

Rettens oste

Cookie Settings