Risotto med svampe, spinat og brie

Tilberedning

Bring bouillon i kog i en gryde. Sautér skalotteløgene i lidt smør, til de er glasklare og møre uden at have taget farve. Tilsæt ris, sautér videre i nogle minutter, og tilsæt så hvidvin. Lad vinen koge ind i risene. Tilsæt kogende bouillon eller vand lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risene undervejs. Lad risene koge i 15-18 min., til de er møre, men stadig med lidt bid.
Rist svampene i lidt af smørret på en pande i 3-4 min. Krydr svampene med salt og peber, og bland de fleste i risene, men gem lidt til pynt.

Tag risene af varmen, og rør tern af brie og smør samt parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens, du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon. Vend de friske spinatstrimler ned i den
varme risotto, så de lige falder lidt sammen. Smag til med salt, peber samt fintrevet citronskal og -saft.

Anret risottoen med lidt ristede svampe på toppen.
Server som en vegetarret eller som tilbehør til kød eller fisk.

Tip
Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene, dog ikke for meget, hvis din bouillon er meget salt.

Ingredienser

(10 personer)
2/1 l hønsebouillon
2-3 skalotteløg, hakket
25 g smør til sautering
750 g risottoris (arborio eller carnaroli)
2 1/2 dl hvidvin
400 g østershatte eller markchampignon, mindre stykker
75 g smør i tern
400 g Président Brie
75 g parmesan, friskrevet
250 g frisk spinat, strimler
Salt og friskkværnet peber
1 usprøjtet citron, fintrevet skal og saft
2 knivspids chilipulver
1½ dl rødvin
1 dl piskefløde
10 stængler bredbladet persille
Salt og friskkværnet peber
Cookie Settings