Ostegratin med Prima Donna

Tilberedning

Giv mælken et opkog i en gryde, og krydr med salt og friskkværnet peber og lidt revet muskatnød. Smelt smørret i en anden gryde, tilsæt melet, og pisk smørret i. Afbag i gryden ca. 1 minut. Tag gryden af varmen, tilsæt den varme mælk, og pisk, indtil det bliver jævnt og glat. Kog sovsen 5 min, til den bliver blank og tyk i konsistensen. Afkøl sovsen en smule. Pisk helæggene i den afkølede sovs sammen med dijonsennep og revet Primadonna. Smør en stor gratinform (22 cm i diameter) med lidt smør, og drys med durummel eller rasp. Hæld massen heri, og bag gratinen ved 185° i ca. 40 min.

Tip: Du kan også anvende en anden lagret gul ost, f.eks. Cantal eller Vintage Cheddar.

Ingredienser

(8-10 personer)
5-6 dl mælk
Salt og peber
Lidt muskat, revet
200 g smør
200 g mel
450 g helæg
1-1½ spsk dijonsennep
150 g Prima Donna, fintrevet
Lidt smør, til formen
½ dl durummel (rasp kan også anvendes)
Cookie Settings