Lasagne med laks

Tilberedning

Løgene finthakkes og svitses i lidt olivenolie. Spinat
tilsættes og varmes igennem, til den er tøet op. Hæld
hvidvin ved og lad det koge kraftigt ind, så alkoholen
fordamper, før du tilsætter mascarpone, salt, peber og
muskat.

Marinér eventuelt laksen i saften og skallen af 2
citroner i et par timer, inden den skal bruges.
Hvidløg hakkes og sauteres i 2 spsk olivenolie. Hæld
tomater ved sammen med frisk oregano, salt og peber.
Rund af med fløde.

Smør et ovnfast fad og læg et lag lasagneplader
som bund. Fordel et lag laks, spinat og tomatsauce, drys
med parmesan, nyt lag lasagneplader og så videre, til
ingredienserne er brugt op. Bag i en 200° varm ovn i
cirka 30 minutter og servér med en sprød salat.

Ingredienser

(10 personer)
500 g fuldkornslasagneplader
1 kg fersk laks uden skind
1 kg frossen spinat
500 g Galbani Mascarpone
300 g friskrevet parmesan
5 skalotteløg
1½ dl fløde
½ bundt frisk oregano
3 dåser (1200 g) hakkede flåede tomater
1 dl hvidvin
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
Lidt muskatnød
Salt og peber
Eventuelt 2 citroner
Cookie Settings