Kartoffelmos med ostetuilles

Tilberedning

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og del dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand, til de er møre, og sigt vandet fra, men gem kogevandet. Pisk til mos, mens du tilsætter kogevandet lidt ad gangen, til mosen har den rigtige konsistens. Rør smør, salt og peber i.

Ostetuilles: Fordel de tynde strimler af emmentaleren på bagepapir på kryds og tværs, og bag dem ved 200° i ca. 10 min. Hold et vågent øje med dem, hvis osten får for meget, bliver den bitter.

Server kartoffelmosen med stegte baconstrimler, ostetuilles og hakket persille.

Ingredienser

(10 personer)
3 ½ kg kartofler
100 g smør
Salt og peber
Ostetuilles:
175 g Président Emmental, revet i lange strimler

Tilbehør:
ca. 1 kg bacon i strimler (rå vægt), stegt på panden
½ bundt persille
Cookie Settings