Kalveschnitzler med timian, hvidløg, brie og rodfrugter vendt med kålsalsa

Tilberedning

Bank schnitzlerne let med en kødhammer, så de bliver helt flade og samme tykkelse over det hele. Læg en skive brie på hver schnitzel, og krydr med salt, friskkværnet peber, lidt timian og hvidløg.
Fold kødet sammen, og luk siderne med tandstikkerne, så brien ikke flyder ud under stegningen.

Steg schnitzlerne i olivenolie på høj varme i ca. to min. på hver side, så brien smelter lidt og schnitzlerne stadig er svagt rosa og saftige i midten.

Kålsalsa:
Kom rodfrugterne i et ovnfast fad. Vend med eddike, rapsolie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 180° i 10-15 min. Kom alle ingredienserne til salsaen i en foodprocessor, og kør dem til en grov puré. Smag til med salt, peber og sukker. Vend salsaen med de bagte rødder.

Tip: Skær lidt kål i tynde strimler som pynt på rodfrugterne.


Ingredienser

(10 personer)
10 kalveschnitzler á 150 g
250 g Président Brie, skiver á 25 g
Salt og friskkværnet peber
10 kviste timian, hakket
2-3 fed hvidløg, finthakket
20-32 tandstikker (af træ)
1/2 dl olivenolie

Rodfrugter med kålsalsa:
2 1/2 kg blandede rodfrugter (gulerod, persillerod, selleri, pastinak)
1 dl cidereddike
4 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt og friskkværnet peber





Kålsalsa:
150 g savojkål, skåret i grove stykker
1 bundt persille
2 ½ dl koldpresset rapsolie
3 skalotteløg
1 dl æbleeddike
75 g hasselnødder
Salt og friskkværnet peber
2-3 tsk. sukker
Cookie Settings