Kalvemørbrad med Emmental-gratinerede svampe og peberfrugter

Tilberedning

Rødvinssauce: Rist skalotteløgene møre i en gryde med lidt olivenolie. Tilsæt balsamico og rødvin, og lad det simre, til det halve er tilbage i gryden. Hæld kalvebouillon ved, og lad det koge, til det har fået en god og kraftig smag. Pisk saucen med koldt smør inden servering, og krydr med salt og peber.

Svampe-peberfrugter: Rens svampene, skær dem i halve, og steg dem gyldne på panden i lidt olie. Tilsæt lidt balsamico. Kom de stegte svampe i et ildfast fad. Rens peberfrugterne, halver dem, skær dem i grove stykker, og placer dem i fadet sammen med svampene. Drys revet ost over, og sæt fadet i ovnen 10 min ved 225°. Steg bøfferne 2–3 min på hver side afhængig af højden på kødet. Krydr med salt, peber og frisk timian. Anret bøffen med de gratinerede svampe-peberfrugter og rødvinssaucen.

Ingredienser

(10 personer)
Sauce:
2-3 skalotteløg, fintsnittet
Lidt olivenolie
2 spsk balsamico
6 dl rødvin
1 ¼ l kalvebouillon
65 g smør, koldt
Salt, peber
Gratinerede svampe-peberfrugter:
500 g brune champignon
2 spsk balsamico
5 røde peberfrugter
150 g Président emmental, revet
10 stk kalvemørbradsbøffer a 200 g
5 kviste timian, bladene af
Olivenolie
Salt, peber
Cookie Settings