Græskarsuppe med drys af brie, sprødt kyllingeskind og brøndkarse

Tilberedning

Sautér græskarternene let i olivenolie sammen med løg, hvidløg og rosmarin. Tilsæt bouillonen, og lad det koge i 15 min. Tilsæt piskefløden, og lad det koge i yderligere 5 min. Tag rosmarinkvisten op, og blend suppen glat og cremet. Smag til med salt, peber, appelsinsaft og cidereddike.

Læg kyllingeskindene på en plade med et stykke bagepapir, og steg dem i ovnen ved 180° i ca. 10-12 min., indtil de er helt gyldne og sprøde. Tag skindene ud af ovnen, og lad dem køle af på lidt køkkenrulle for at suge evt. overskydende fedt. Hak kyllingeskindet groft.

Servér græskarsuppen rygende varm. Drys det sprøde kyllingeskind, brie og brøndkarse på suppen, og med godt brød til.

Tips
Hvis du ikke kan skaffe kyllingeskind, kan du bruge bacon eller parmaskinke.
Det søde græskar skal krydres godt, så suppen får en god balance.

Ingredienser

(10 personer)
1 kg græskarkød, f.eks. hokkaido eller butternut
1 dl olivenolie
4 skalotteløg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2 kviste rosmarin
2 l vand eller tynd hønsebouillon
2 dl piskefløde
Havsalt og friskkværnet peber
2 appelsiner, saft
Ca. ½ dl cidereddike
8 kyllingeskind fra bryst
250 g Président Brie, små tern
2 potter brøndkarse, hakket
Godt brød

Rettens oste

Cookie Settings