Fyldt brie med vilde urter, ristet spelt og roesirup

Tilberedning

Tag brien ud af køleskabet ca. en time før brug. Flæk brien på langs, og skrab den modne, cremede ostemasse ud med en ske, og kom den op i en tempereret skål. ”Osteskallen” lægges på et fad.
Kom yoghurt, vilde urter, salt og friskkværnet peber op i ostemassen, og bland det hele godt sammen.

Fyld nu ostemassen tilbage i ”osteskallen”, og læg det sammen, så du får en hel 
brie igen.

Pak brien stramt ind i film, og sæt den i køleskabet en times tid, så smagen fra urterne trækker ud i hele brien.

Kom speltflagerne på en pande med lidt smør, og rist dem, til de er gyldne og sprøde. Kom flagerne over på en tallerken, og lad dem køle af.

Portionsanret og skær en flot trekant af brien, eller server den hel på buffeten sammen med de ristede flager, roesirup 
og lidt ristet rugbrød eller godt hvedebrød til.

Ingredienser

(8-10 personer)
250 g Président Brie

1 dl yoghurt

50 g friske vilde urter (f.eks. skvalderkål, mælkebøtter, ramsløg, løgkarse), finthakket
Salt og friskkværnet peber

50 g speltflager

15 g smør

1 dl roesirup (hvis du ikke kan skaffe roesirup, kan mørk sirup eller akacie- honning bruges)

Ristet rugbrød eller godt hvedebrød

Rettens oste

Cookie Settings