Fif med Tartimalin

Tilberedning

Legering i supper, saucer mm (alternativ til fløde/cremet afrunding)
Tilsæt 2 spsk. Président Tartimalin til din kartoffel-, porre- eller anden grønsagspuré-suppe til allersidst i stedet for fløde eller smør og pisk den godt ud i suppen med et piskeris. 


En creme med urter/krydderier til fx bagels/sandwich
Kom 2 dl Tartimalin, 1 spsk. sennep, 5 dråber tabasco, salt, friskkværnet peber og 1 bundt hakket estragon op i en skål og rør det sammen til en glat creme. Smag evt. til med lidt ekstra tabasco, hvis du ønsker cremen lidt stærkere.
Smør cremen på en bagel eller en baguette og lav din sandwich.


En dressing
Tag 2 dl Président Tartimalin, ½ dl mælk, saft og fintrevet skal af 1 usprøjtet citron, 1 fed hvidløg og et bundt skyllet persille, salt, friskkværnet peber og kom det hele op i en blender og blend til en glat grøn dressing. Kom dressingen op i en skål og smag evt. med ekstra salt og peber.
Brug dressingen til salater, bagte rodfrugter eller en god bøf med en bagt kartoffel eller grove fritter


Béchamelsauce
50 g smør
5 spsk. hvedemel (uden top)
5 dl mælk
3 spsk. Président Tartimalin
Salt, peber, muskatnød

Fremgangsmåde
Smelt smør i en gryde. Tilsæt hvedemelet under grundig piskning, til du får en ensartet masse (”smørbolle”).
Tilsæt mælk lidt ad gangen under kraftig omrøring, til sovsen bliver tykkere. Fortsat med at tilsætte mælken, til det hele er brugt, og du har en glat og rimelig tyk bechamelsauce. Smag til med salt, friskværnet peber og revet muskatnød.
Tilsæt til sidst Président tartimalin, så bechamelsaucen får en ekstra cremet og blød konsistens.

Ingredienser

Cookie Settings