Bagt torsk med hvide bønner, basilikum og parmesan

Tilberedning

Skær torsken i 10 portionsstykker, placer stykkerne i et ildfast fad, dryp et par dråber olivenolie på, og krydr med salt og peber. Rist de kogte hvide bønner, skalotteløg og hvidløg på en pande ved svag varme i olivenolie 3–4 min. Hæld hønsebouillon ved og lad simre til bouillonen er kogt lidt ind. Tilsæt bønnerne og varm godt igennem. Krydr bønnerne med citronsaft, finthakket basilikum, groftrevet parmesan, salt og peber. Bag fisken i ovnen 8 min ved 175°.

Anret bønnerne, den bagte fisk, og kom en lille håndfuld friske basilikumblade ved.
1,5 kg torsk, i filet (kuller og lyssejfilet kan også anvendes)
3 spsk olivenolie
Salt, peber
1 kg hvide bønner, kogte
2 skalotteløg, finthakkede
4 fed hvidløg, finthakkede

Ingredienser

(10 personer)
1,5 kg torsk, i filet (kuller og lyssejfilet kan også anvendes)
3 spsk olivenolie
Salt, peber
1 kg hvide bønner, kogte
2 skalotteløg, finthakkede
4 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk olivenolie
3 dl hønsebouillon
Lidt citronsaft
1 bdt basilikum, finthakket (gem lidt blade til pynt)
100 – 150 g Galbani parmesan, groftrevet
Cookie Settings