Bagt selleri med sveske, mandel og blegselleri

Tilberedning

Skræl og halvér knoldsellerien. Læg den i et ildfast fad. Smør det med lidt eddike, olie, salt og peber. Bag sellerien i ovnen ved 180o i 50-60 min., indtil den er helt mør. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af. Skær svesker, blegselleri og mandler ud i mindre stykker, og kom dem op i en skål. Marinér med olie, eddike, honning, salt og peber, og vend det hele godt rundt til en grov dressing. Skær den lune selleri ud i grove tern, og vend den i dressingen. Lad det trække 5-10 min., og smag evt. til med ekstra eddike, salt og peber.

Ingredienser

(10 personer - som del af ostebuffet)
1 knoldselleri
3 spsk. æbleeddike
3 spsk. koldpresset olie
Salt og friskkværnet peber
10 svesker
4 stængler blegselleri
50 g hele mandler
1 spsk. akaciehonning

Rettens oste

Cookie Settings