Æblekompot med lyse rosiner og gran

Tilberedning

Pil og snit løgene fint, og sautér det med en klat smør og grankvisten. Krydr med salt, sukker og peber, når de begynder at tage farve. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblerne i grove tern. Kom æblerne i løgene, vend godt rundt, og sautér, til æblerne bliver lidt møre, men stadig har bid. Tilsæt de lyse rosiner til kompotten, og lad dem sautere med et øjeblik. Smag kompotten til med eddike, salt og peber, til der er en god syre-sødme-balance. Tag æblekompotten af varmen, og kom den i en skål eller et sylteglas. Lad grankvisten blive i for at trække smag og som dekoration.

Ingredienser

(1 glas)
2 rødløg
15 g smør
1 kvist gran
1 spsk. sukker
Havsalt og friskkværnet peber
3 danske æbler
40 g lyse rosiner
2 spsk. æbleeddike

Rettens oste

Cookie Settings